گزارش اولین سفر جامعه یاوری فرهنگی به استان بوشهر
23-22 آبان ماه 1387
رفت     : روز چهارشنبه 22/8/87 ساعت 5:50 صبح با پرواز 409 ایران ایر از فرودگاه مهرآباد
•    برگشت : روز جمعه     24/8/87 ساعت 8:45 صبح با پرواز 408 ایران ایر از فرودگاه  بوشهر
•    همسفران : آقایان علی اکبرعرب زاده – ابراهیم عرب زاده – مهدی متحدان – اصغر حیدری منفرد-کریم  جعفرپیشه –  بهروز فارسی–  علی نصرت راد –  داوود امیراحمدی-  حسن ماهوتچیان    
غایبین : آقایان حسین حریری- مهدی سیاری
•    برنامه سفر :
ساعت 7:15       ورود به فرودگاه بوشهر و استقبال توسط ریاست و مسئولین سازمان آموزش و پرورش و اداره کل نوسازی مدارس و سپس اجرای مراسم خوشامد گویی در جلوی ترمینال فرودگاه در یک فضای زیبا و استثنایی توسط شش جفت دختر بچه های دوقلو با لباس محلی که سبد گل بسیار زیبایی به جامعه یاوری و شاخه های گل به همسفران اهدا و متن بسیار جالبی نیز توسط دو نفر از دختران دانش آموز همخوانی شد .
00 :9-8:30        حضور د رخانه معلم شهر بوشهر جهت برگزاری جلسه معارفه مسئولین و یاوران :

 الف : سازمان آموزش و پرورش استان بوشهر
1.    آقای حاجی زاده         : ریاست سازمان
2.    آقای فتحی        : مدیر مشارکتهای مردمی
3.    آقای بهروزی        : مدیر حراست
4.    آقای عالی حسینی     : معاونت پژوهش و برنامه ریزی   
5.    خانم جهان فرد        : کارشناس مسئول شوراها  
6.    خانم گرگین         : مشاور سازمان  
7.    خانم دهقانی        : مشاور سازمان

ب : اداره کل نوسازی وتوسعه و تجهیز مدارس استان بوشهر
8.    آقای مهندس احمد احمدنیا : مدیرکل
9.    آقای مهندس مهدی زاده : مدیر مشارکتهای مردمی
10.    آقای سید جعفر ارشدی : مدیر اداری

ج : مجمع خیرین مدسه ساز استان بوشهر
11.    آقای حاج خضر حسین پور: عضو مجمع

•    آقای حاجی زاده اعلام داشتند :
استان بوشهر دارای /900.000 نفر جمعیت می باشد که /170.000 نفر آن در بندر بوشهر زندگی می کنند .
استان بوشهر 630 کیلومتر مرز آبی دارد و با استان های هرمزگان و فارس و خوزستان هم مرز می باشد ، منابع دریایی آن غنی بوده و در عرصه تاریخی نیز با قدمت تاریخی 4000 ساله (سلسله ایلامی ها) ، بزرگ مردانی نظیر رئیس علی دلواری داشته است . اولین” فرودگاه ، راه آهن ، چاپخانه ، روزنامه و باشگاه ورزشی” در شهر بوشهر احداث شده و همچنین بعلت داشتن مساجد – حسینیه ها و حوزه های علمیه به دارالمومنین معروف است .
وجود نیروگاه اتمی بوشهر و همچنین پارس جنوبی و شمالی اهمیت ویژه ای به این استان داده است و هم اکنون50% نیروهای شاغل در عسلویه محلی هستند .
قبل از انقلاب نسبت شهرنشین به کل جمعیت 30% بوده که در حال حاضر متاسفانه به 65% رسیده است .
استان بوشهر دارای 17منطقه آموزش و پرورش با 2400 آموزشگاه و1400 ساختمان آموزشی و9500 کلاس دایر با6400 کلاس فیزیکی می باشدکه 2300 کلاس آن  فاقد استحکام بوده و نیاز به تخریب و بازسازی دارد که در مجموع نزدیک به 200.000 نفر دانش آموزمشغول تحصیل می باشند . از 1400 مدرسه موجود 300 مدرسه توسط خیرین احداث گردیده و در حال حاضر نیز 32 پروژه فعال توسط خیرین در حال احداث می باشد و 63 پروژه نیز بصورت نیمه تمام می باشد . مدارس احداثی توسط خیرین که بیشتر از کشورهای همجوار و ایرانی تبار می باشند از سه میلیون تومان که توسط یک خانم معلم بصورت اقساطی پرداخت می شود تا مبلغ360 میلیون تومان که یک آموزشگاه 10 کلاسه در حال تکمیل میباشد اهدا شده است .
12:00-11:00       حضوردر سالن اجتماعات شهرستان خورموج مرکز منطقه دشتی جهت آشنایی و استماع نیازمندیهای شهرستان  با حضور روحانیون منطقه آقایان حاجی آقا مصلحی( امام جمعه محترم شهرستان دشتی ) و حاج آقا موسوی و نیز حاج آقا رضایی مدیر آموزش وپرورش و سایر مسئولین فرهنگی واجتماعی شهرستان دشتی که پس از پذیرایی با میوه و شیرینی ، حاج آقا رضایی شمه ای از تاریخ شهرستان دشتی و آمار لازمه را به اطلاع رسانیده و اظهار داشت که شهرستان دشتی از امکانات بالقوه ای برخوردار است که باید به فعل برسد . اولین حوزه علمیه و اولین مدرسه در سال 1300شمسی با هزینه شخصی در این شهرستان تأسیس شده که ساختمان آن در سال 1305 توسط آقای علی دشتی نماینده شهرستان دشتی احداث شده است  . از نظر میزان استعداد و هوش نیز دانش آموزان منطقه در سطح بالاتری قرار دارند و تعداد قبولی درکنکور سال 1386 به تعداد 323 نفر بوده که با 12% افزایش امسال به 362 نفر رسید .
                          سپس حا ج آقا مصلحی طی بیاناتی شروع فعالیت جامعه یاوری در استان بوشهر را سرآغاز تحولی در امر آموزش و پرورش استان دانسته و تقاضا نمود از نزدیک از مدارس تخریبی بازدید شود تا میزان محرومیت ها و نیازها بیشتر مشخص گردد .
12:30- 12:00       بازدید از دبستان پنج کلاسة روستای چارک که در سال 1347 به هزینه بانک صادرات وقت ساخته شده که قبلاً سقف سبک داشته و بعداً به غلط سقف سنگین طاق ضربی به آن اضافه شده که به هیچ وجه اصولی و منطقی نبوده است. در کنار مدرسه فوق ساختمانی نیز با سه اطاق در سال 1359 توسط یک خیَر محلی احداث گردیده که در حال تخریب بوده و هر دو ساختمان فاقد استحکام کافی در مقابل زلزله می باشند و در حال حاضر به دلیل شرایط بد ساختمان فقط از سه کلاس آن استفاده می شود . روستا دارای 220 خانوار با 49 دانش آموز دبستانی می باشد که نیاز مبرمی به مدرسه نوساز دارند . لکن کلنگ زنی مدرسه مذکور به بازدید از سایر مناطق محروم و مدارس مورد نیاز موکول گردید که در پایان بازدیدهای نیمروز این امر محقق شد .
13:00- 12:30       روستای میان خَرّه با 45 خانوار و 10 دانش آموز دبستانی در حال حاضر دارای یک مدرسه سه کلاسة در حال تخریب می باشد که به دلیل ترک خوردن دیواره های سنگی و عدم تجانس آن با سنگینی طاق ضربی فقط از یک کلاس استفاده می شود . مسئولین اعلام داشتند که به دلیل مهاجرت روستائیان فعلاً یک مدرسه یک کلاسه مورد نیاز بوده که دارای آب انبار و سرویس دوچشمه و نیز دیوارکشی اطراف محوطه می باشد و نیازی به احداث مجدد آن احساس نمی شود . کلنگ احداث این مدرسه توسط آقای مهدی متحدان به زمین زده شد  .
13:15-13:00       روستای وراوی با 45 خانوار و20 دانش آموز ، دارای مدرسه ای با چند اطاق با دیوارهای سنگی و سقف سبک خرپا و پوشش ایرانیت می باشد که در کنار آن مدرسه دیگری در زمان بعد از انقلاب احداث گردیده که فرسودگی آن بیشتر است . کلنگ مدرسه جدید با دو کلاس درس در محوطه مدرسه توسط بانی محترم آقای کریم جعفرپیشه به زمین زده شد . مدرسه موجود دارای سرویس بهداشتی و حصار سنگی می باشد .
13:30-13:15       روستای زائر عباسی : روستای محقر و کوچک جمعاً با 8 خانوار و 5 دانش آموز که بنا به اظهار حاج آقا رضایی اولین پاسدار شهید و اولین روحانی شهید استان از همین روستا بوده و در طول جنگ تحمیلی 14 شهید داشته است . با توجه به نزدیکی آن به پارس شمالی احتمال افزایش جمعیت داده می شود . پس از بازدید از خرابی ها آقای کریم جعفر پیشه کلنگ احداث مدرسه جدید یک کلاسه را در محوطه مدرسه به نام زنده یاد مجتبی کاشانی به زمین زدند و هزینه آنرا تقبل نمودند .
14:00-13:30       روستای فقیه حسنان با 40 خانوار و10 نفر دانش آموز مورد بازدید قرار گرفت . در محوطة مدرسه یک ساختمان در سال 1345 با دیوارهای سنگی و سقف سبک ساخته شده که سقف آن درحال تخریب می باشد . ساختمان دیگری در سال 1361 ساخته شده که به کلی فرسوده شده و تخریبی می باشد . در زمان بازدید از ساختمان قدیمی مدرسه دانش آموزی به نام حسین باشی دانش آموز کلاس سوم در محل حضور یافت که به نظر می رسید از هوش و استعداد فوق العاده ای برخوردار می باشد . ایشان آمار دانش آموزان را به شرح زیر ارائه داد :
•    آمادگی         2 نفر
•    کلاس اول         یک نفر
•    کلاس دوم      صفر
•    کلاس  سوم     4 نفر
•    کلاس چهارم     4 نفر
•    کلاس پنجم        یک نفر
    از این دانش آموز راجع به شرایط مدرسه سوال شد که جوابهای درست و منطقی ارائه داد ، همچنین از آرزویش در آینده که جواب داد می خواهد درس بخواند تا مهندس بشود دارای 5 خواهر و پدری کشاورز می باشد و منزلشان نزدیک مدرسه است
    با دستی که بعنوان دو همکار بین آقای حسن ماهوتچیان و حسین باشی فشرده شد وکلنگی که به طور مشترک به زمین زده شد مدرسه ای یک کلاسه به نام حسین باشی به هزینه آقای حسن ماهوتچیان ساخته خواهد شد . در محوطه مدرسه فیلم بردار شبکه استانی با چشمانی گریان و احساسی غریب از جاری شدن احساس همدلی و نزدیکی ها و اینکه آیا در جاهای دیگر هم مشابه این صحنه ها وجود دارد یا نه ؟ سوال شدکه جواب داده شد فرق جامعه یاوری با سایر نهادهای مدرسه ساز در همین حضور فیزیکی و ارتباط با دانش آموزان و احساس قربت و نزدیکی با آنان می باشد که امید است در آینده دانش آموزان تأثیر به سزایی داشته باشد .
16:00-14:30       حضور در کانون فرهنگی تربیتی شهرستان خورموج به صرف ناهار و ادای فریضه نماز و کمی استراحت و گزارشی دیگر از آقای رضایی مدیر آموزش و پرورش منطقه ، همچنین قبول تعهد ساخت مدرسه ای سه کلاسه در روستای چارک و سپس حرکت به سمت منطقة تنگستان .
16:30-16:00       بازدید از دبستان سمیة خورموج که دارای 8 کلاس درس با ظرفیت 180 دانش آموز که در دو شیفت جمعاً 330 دانش آموز در آن مشغول تحصیل هستند ، یاوران مورد استقبال و بدرقة گرم دختران دانش آموز قرار گرفتند . مدیر مدرسه هم توضیحاتی راجع به ساختمان تخریبی مدرسه داد که تصمیم در مورد آن به جلسات مشترک بعدی موکول گردید .
17:00-16:30       روستای دم روبادان در منطقه تنگستان با30 خانوار و 16 نفر دانش آموز که ترکیب آن به شرح زیر می باشد :
•    کلاس اول – کلاس دوم     7 نفر
•    کلاس سوم             3 نفر
•    کلاس چهارم         6 نفر     و کلاس پنجم     –
    مدرسه موجود بسیار فرسوده و تخریبی بود . دانش آموزان دختر و پسر به شعرخوانی ترغیب شدند . سپس آقای ابراهیم عرب زاده به نیابت از طرف آقای مهندس حریری کلنگ مدرسه دو کلاسه را به زمین زدند که در این کلنگ زنی دانش آموزان نیز شرکت داده شدند و شور و شوقی پدیدار شد .
17:30-17:00       بنا به اصرار خانم اختری از مسئولین آموزش و پرورش شهرستان اَهرَم یاوران به محل احداث دارالقرآن هدایت شدند . لکن با توافق آقای آذر شب مدیر آموزش و پرورش منطقة تنگستان مرکزی یک مدرسه دو کلاسه در روستای گلکی توسط جامعه یاوری تعهد گردید .
19:30-18:00       بازدید از خانه و موزه شهید رئیسعلی دلواری که در مقابل درب ورودی یاوران مورد استقبال آقای محمد رضا خدری مدیر آموزش و پرورش منطقه ساحلی تنگستان و آقای پرویز توانا نوة رئیس علی و آقای شاکر از منسوبین رئیسعلی دلواری و سایر مسئولین قرار گرفته و قبل از بازدید از موزه فریضة نماز در محوطة خانه برگزار و سپس پذیرایی به عمل آمد . در بازدید از موزه که در هر قسمت آن توضیحاتی توسط آقای شاکر داده می شد شمه ای از رشادت ها و نکته سنجی های رئیسعلی دلواری توضیح داده شد .
    مسئولین محلی تقاضا داشتند یک مدرسة 5 کلاسه به نام رئیسعلی دلواری در مجاورت موزه ساخته شود که موضوع به امکان تخصیص زمین و تصمیم بانی آن آقای مهدی متحدان موکول گردید .
21:00-20:15       بازدید از مدرسه سعادت بندر بوشهر وموزة فرهنگی مربوطه که بدلیل مرمت ، امکان بازدید از مدرسه قدیمی فراهم نبود .
22:30-21:15          صرف شام در ساحل بندر بوشهر به میزبانی آموزش و پرورش بوشهر و سپس پیاده روی در طول ساحل و اقامت در خانة معلم  بوشهر

  پنجشنبه 23/8/87
8:00-7:00       صرف صبحانه در رستوارن خانة معلم که آقای حاجی زاده ریاست سازمان آموزش و پرورش و تعدادی از مسئولین نیز حضور داشتند و مذاکراتی نیز به عمل آمد .
8:00       حرکت به سمت منطقة شبانکاره که جمعاً دارای 45000 نفر جمعیت با دو شهر و 12 روستا می باشد :
•    شهر آب پخش با 18000نفر جمعیت و 5000 نفر دانش آموز که با دارا بودن دو میلیون اصله نخل در مجموع یک سوم نخیل استان بوشهر را شامل می باشد علاوه بر آن تنها سد بتنی استان در این شهر قرار گرفته است  .
•    شهر شبانکاره با 7000 نفر جمعیت و 2000 نفر دانش آموز که مرکز استان شناخته شده است .
    آقای حسین اسکندری مدیر آموزش و پرورش منطقة شبانکاره و حاج آقا رضایی امام جمعه شهرستان آب پخش بر لزوم احداث کانون فرهنگی تربیتی دانش آموزی به نام حاج کرامت زارع در شهرستان آب پخش اصرار داشتند که در دو طبقه با 12 اطاق باید ساخته شود که موضوع به سفر بعدی جهت تعیین بانی موکول گردید .
10:30- 10:00       روستای چم دوراهی دارای 22 خانوار و 110 نفر جمعیت و تعداد 11 دانش آموز ( 6 پسر و 5 دختر ) که مدرسة قبلی این روستا در سال 1341در منزل شخصی تأسیس گردیده و در سال 1358ساختمانی برای آن ساخته شده که در حال حاضر کاملاً تخریبی می باشد . آقای محمد ممنون مدیر مدرسه توضیح دادند که به دلیل نزدیکی این روستا به مرکز شهر در حال حاضر حدود 16 دانش آموز هر روز به شهر می روند که در صورت احداث مدرسه جدید آنها نیز در این مدرسه مشغول تحصیل خواهند شد . همچنین از توسعة روستا به دلیل نزدیکی به شهر آب پخش خبر داده شد .
    آقای کریم جعفرپیشه با تفأل به قرآن کریم و با یاد دکتر مجتبی کاشانی کلنگ مدرسه عشق را به زمین زدند . همچنین آقای ماهوتچیان به دانش آموزان قول داد چنانچه معدل آنان بالای 15 باشد در سفر بعدی مانتو و روسری و شلوار و پیراهن به آنان اهدا خواهد شد .
12:00-11:30        روستای چهل زرعی عرب با 82 خانوار و جمعیتی معادل 403 نفر دارای 30 نفر دانش آموز ( 12 دختر و 18 پسر ) می باشد که مدرسة قبلی در سال 1341 در منازل شخصی تأسیس و درسال 1358 ساختمانی برای آن بنا گردیده است . پس از حضور در محوطة مدرسه دو پسر دانش آموز هریک متنی را قرائت نمودند که در آنها به نا امن بودن مدرسه و لزوم ترک آن در مواقع بارانی اشاره شده بود . سپس آقای ماهوتچیان شعری از مجتبی کاشانی را دکلمه نمود و آقای علی راد نیز سخنانی در ارتباط با اهداف جامعه یاوری بیان داشتند .
    آقای خدا نظر تخشیده وضعیت خیلی بد مدرسه را مطرح نمود وتقاضای احداث یک مدرسة 2 کلاسه را نمود که کلنگ مدرسه جدید توسط آقای ابراهیم عرب زاده به زمین زده شد .
13:00-12:30        حضور در منطقه بندر ریگ – روستای مال محمد که آقای دریائیان مدیر آموزش و پرورش و آقای ملک زاده بخشدار بندر ریگ و سایر مسئولین همچنین تعدادی از اهالی حضور داشتند .
    روستا دارای 120 خانوار با جمعیتی حدود 600 نفر می باشد که 50 دانش آموز در مقطع دبستان و 18 نفر در مقطع آمادگی مشغول تحصیل می باشد . مدرسة موجود نیز یک مدرسة سه کلاسه تخریبی می باشد . آقای دریائیان از لزوم کمک به احداث یک مدرسه نو ساز و آقای ملک زاده از وجود 2 شهید ویک جانباز و خانم جهانفرد نیز از راهنمایی ها و پیگیری های آقای سیاری جهت هدایت جامعه یاوری به استان بوشهر سخن راندند . بنا به دعوت آقای ماهوتچیان کلنگ یک مدرسه سه کلاسه توسط خانم جهانفرد – خانم گرگین و مدیر مدرسه به همراه دانش آموزان به زمین زده شد .
16:00-13:30
       صرف ناهار در منزل آقای بهمیاری مدیر آموزش و پرورش منطقة بندرگناوه و سپس ادای فریضة نماز و مذاکره با مسئولین آموزش و پرورش و بخشدار و همچنین اعضای خیرین مدرسه ساز منطقه آقایان حاج نادر خدری– مهندس علیشاهی– حاج ناصر خدری وحاج ناصر احمد زاده .
17:00-16:30       روستای فخر آوری با جمعیتی در حدود1000نفر در قالب 200 خانوار که 48 دانش آموز در مقطع دبستان دارد . ابتدا متنی جهت خوشامدگویی به یاوران توسط یک دانش آموز قرائت گردید ، سپس از محوطه مدرسه بازدید گردید . قبل از مراسم کلنگ زنی آیاتی از قرآن مجید توسط حاج آقا حیدری تلاوت گردید ، سپس کلنگ زنی توسط دانش آموز مهدی علیزاده که توانسته بود شعری بخواند به همراه آقای حاج غلامحسین حسنی پیمانکار محترم محلی به زمین زده شد مجدداً شعر دیگری توسط یک دختر دانش آموز قرائت شد که کلنگ دیگری به همراه خانم معلم به زمین زده شد . مدیر مدرسه آقای یوسف ابراهیمی نیز قول مساعدت دادند .
18:00-17:30
        بازدید از مدرسه روستای محمد صالحی که جزو روستاهای نمونه از نظر سلامت اجتماعی شناخته شده است و به دلیل تخریبی بودن مدرسه دانش آموزان به مدرسه دیگری منتقل شده اند به دلیل وسعت مدرسة مورد نیاز، تصمیم گیری در مورد احداث آن به سفر بعدی جامعه یاوری موکول گردید .
19:30-18:00
      حضور در ساحل بندر گناوه با چشم اندازی به جزیره خارک ( در فاصلة 35 کیلومتری ) که دعوت شد در سفر بعدی از آن جزیره بازدید شود و سپس بازدید از شهر و خرید در بازار بندر گناوه و مراجعت به بندر بوشهر .
23:00-21:30
       صرف شام در رستوران خانة معلم و سپس جلسة معارفه با معاونت محترم استانداری بوشهر و آقای حاجی زاده و سپس بحث و بررسی پیرامون تعهدات سفر و نحوة انجام آن و نهایتاً تنظیم صورت جلسة توافق فی مابین جامعه یاوری فرهنگی و ادارة کل نوسازی و توسعه و تجهیز مدارس استان بوشهر .
  جمعه  24/8/87
ساعت 7:30    حضور در فرودگاه بوشهر و 8:45 مراجعت به تهران با پرواز 408 ایران ایر .

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *