فرهنگسرای نیاوران همایش آبان ماه 1384

این اولین همایش جامعة یاوری فرهنگی است که بدون حضور بنیانگذار و مجری همیشگی آن « مجتبی کاشانی» برگزار می گردد. در ابتدا، جلسه با پخش آیاتی از قرآن کریم و سرود جمهوری اسلامی ایران رسمیت یافت . سپس مجری برنامه آقای مهدی خانی به بیان مطالبی در خصوص عملکرد جامعة یاوری به سمع حاضران رساندند و تقاضای قیام و یک دقیقه سکوت جهت شادی روح مجتبی کاشانی را نمود . در ادامه رئوس برنامه های همایش را چنین اعلام نمود :
1.    برنامه خیرمقدم توسط آقای دکتر کرباسی زاده
2.    سخنرانی استاد یدا… کابلی در خصوص عملکرد جامعة یاوری
3.    نمایش اسلاید شو با عنوان مدرسة  عشق
4.    سخنرانی آقای دکتر مهدی نواب پور
5.    اجرای موسیقی توسط استاد عثمان محمدپرست
6.    سخنرانی خانم فاطمه اُلنگ همسر مرحوم کاشانی
7.    پذیرایی
•    آقای دکتر کرباسی زاده در سخنان خود چنین فرمودند:
بزرگ بود و از اهالی امروز بود، و با تمام افقهای باز نسبت داشت، لحن آب و زمین را چه خوب می فهمید. صدایش به شکل حزنِ پریشان واقعیت بود- پلکهایش مسیر نبض عناصر را به ما نشان می داد و دستهایش هوای صاف سخاوت را ورق زد. و مهربانی را به سمت ما کشاند به شکل خلوت خود بود و عاشقانه ترین انحنای وقت خودش را برای آیینه تفسیر می کرد – او به شیوة باران پر از طراوتِ تکرار بود و او به سبک درخت میان عافیت نور منتشر می شد- همیشه کودکی باد را صدا می کرد – همیشه رشته صحبت را به چِفت آب گره می زد . برای ما یک شب سجود سبز محبت را چنان سریع ادا کرد که ما به عاطفه سطح خاک دست کشیدیم و مثل لهجه یک سطل آب تازه شدیم و بارها دیدیم که با چقدر سبد برای چیدن یک خوشه بشارت رفت ولی نشدکه روبروی وضوح کبوتران بنشیند و رفت تا لب هیچ و پشت حوصله نورها دراز کشید و هیچ فکر نکرد که ما میان پریشانی تلفظ درها برای خوردن یک سیب چقدر تنها ماندیم.
دکترکرباسی زاده در ادامه چنین فرمودند:
جامعة یاوری افتخار دارد که اندکی پس از پرواز آسمانی مجتبی به صورت تشکیلاتی به کار خود ادامه می دهد. با حضور یاوران جوان و مؤمن و معتقد و ضمن خیر مقدم مجدد به مدعوین شعار همیشه جامعة یاوری که در دو بیت حافظ تجلی پیدا کرده را تکرار می کنم :

توان گرا دل درویش خود بدست آور        که مخزن زر و گنج و درم نخواهد ماند
 بر این رواق زبرجد نوشته اند به زر             که جز نکویی اهل کرم نخواهد ماند   
•    سپس مجری :
من کویر از اشک خود دریا کنم
گریه ها بر این شب یلدا کنم
یا غریق از بحر بیرون می کشم
یا که خود را غرق این دریا کنم ( کاشانی )
•    سپس با معرفی استاد یداله کابلی از ایشان برای اظهارگزارش جامعة یاوری دعوت نمودند و استاد چنین شروع کردند :
ما درخلوت به روی غیر ببستیم             از همه باز آمدیم و با تو نشیتیم
گر تو اجازت دهی که در قدمم ریز         جان گرامی نهاده بر کف دستیم
•    از طرف هیات مدیره خیر مقدم و خوش آمدگویی و سپس یادی از عزیزان از میان دوستان رفته کردند. مانند استاد رسام عرب زاده – خانم سوسن ماهوتچیان- خانم افسانه دبیری- استاد محمد علی مددی – استاد کسرائی و  . . . . و تیرک خیمه ( مجتبی کاشانی ) که در بین ما نیستند.
•    مطالبی با خیر و کار خیر و شکل گیری اولیه جامعة یاوری به سمع عزیزان شرکت کننده رساندند و آماری از کارهای انجام گرفته توسط جامعة یاوری اعلام نمودند. بعد از گزارش ایشان از استاد احمد رسول زاده درخواست شد تا در جایگاه سخنران حاضر شوند و ایشان پس از حضور بعلت تأثر شدید از نبود مجری همیشگی جامعة یاوری نتوانستند صحبت کنند و فقط ذکر خیری از مجتبی کاشانی کردند و نشستند و بلافاصله کلیپ مدرسة عشق با صدای مجتبی کاشانی پخش گردید. سخنران بعدی آقای دکتر نواب پور و سپس استاد عثمان محمدپرست بعد از صحبتی دربارة نحوة آشنائی خود با مجتبی به نواختن دو تار پرداخت و سپس از خانم فاطمه النگ همسر شادروان مجتبی کاشانی درخواست شد به جایگاه سخنرانی تشریف فرما شوند و ایشان چنین شروع کردند :
بنام خدا
من بدنبال کسی میگردم که غمش را با من تقسیم کند / من دلم را با او
و دو تایی پس از آن به تماشای بهاری برویم
که شقایق ها را امسال به صحرا بخشید .
با یاد و نام مجتبی کاشانی همسر عزیزم و با یاد تمام عزیزان از دست رفته : آقای بهادرزاده – حاج آقا میری- استاد مددی – استاد رسام عرب زاده – سوسن ماهوتچیان – افسانه دبیری و تمامی یاورانی که در جمع ما بودند و حالا نیستند
باز دارد بهار می آید        
عکس تو روبروی من در قاب
نازنین حیف جای تو خالیست
سالها با بهار آمد و رفت
باغ بیگانه همچنان از شکوفه پُر
رازهایی درون خود چون تو
سرو عاشق دلاوری چون تو
تو نوشتی میشود شد بهار با یک گل
تو خودت آن گلی تمام بهار
اسم تو پایدار و جاویدان
رسم تو ماندگار در این باغ
یاد تو سربلند ی انسان
یاد تو یاد عشق یاد بهار
یاد تو اما     آخ
فکر می کردم در اولین جلسه سالیانه یاوری که معمولاً در شهریور ماه برگزار می شد بدون حضور فیزیکی مجتبی عزیز چه میشود ؟ مثل این بود کسی گفت به یاد دوست بیا عهد تازه کنیم . برای بچه ها معمولاً درک مفهوم ندارم که در خانواده های نیازمند از پدر و مادر زیاد شنیده میشود کار آسانی نیست. گر چه به آن عادت می کنند و با آن کنار می آیند ولی تعدادی از این بچه ها این بار یک نداریم دیگر را نیز باید تحمل کنند و بگویند مجتبی کاشانی را هم نداریم . ما نمی خواهیم این نتیجه گیری را بکنند که چون ظاهراً مجتبی ندارند امکان تحصیل هم ندارند مامی توانیم این احساس را در آنها تقویت و زنده کنیم که فکر مجتبی ، راه مجتبی ، یاران مجتبی هستند و حضور دارند و نمی گذارند که این خلاء بوجود بیاید. دیدم دوای این درد همان تازه کردن عهد کهنه است . سالیانیست که به انجام این کار خو گرفته ایم و کودکان نیازمند زیادی هم عادت کرده اند که به تحصیل شان ادامه بدهند. در این معادله بین ما و آنها یک رابطه هرچند معمولی وجود داشته است که اصل « آن » است که با ایمان به خدا و ایران دوستی و انسان دوستی حل می شود. در این جا شعری از خود مجتبی می خوانم :
ذهن من گلدان است
خاطرات تو گل این گلدان
شعر، باران و نسیمی است که این گلها را زندگی می بخشد

و چند پیام آماده کرده ام :
گلها واسطه دلها و انگیزه هاهستند
درس ها واسطه معرفت ها و اندیشه هاهستند
مهم نیست که درکجا هستید و در کجا زندگی می کنید بدانید که از کدام آب و خاکید. بدانید ایرانی هستید، به یاد ایران باشید و هرچه در توان دارید و به هر وسیله ای که می توانید برای سرافرازی، آبادانی ، ماندگاری این سرزمین و رفاه و آسایش هموطنان خود تلاش کنید ما بر حسب وظیفه ایرانی اسلامی و انسانی خود کاری انجام می دهیم و منتی هم بر کسی نداریم هرگاه خدا برای کسی نیکی خواهد حاجت های مردم را در دستان او قرار می دهد . جا دارد از تمام عزیزان یاوران و مسئولینی که در جلسه حضور دارند کمال تشکر را کنم و همراهی و کمک شما را برای هر مدرسه حتی به اندازه یک آجر و برای هر دانش آموز حتی به اندازه یک مداد بخواهم .
•    در ادامه آقای بنی احمد از انجمن های خیریه سراسری مدرسه ساز کشور مطالبی ایراد فرمودند و سپس کلیپ مدارس افتتاح شده و مراسم کلنگ زنی سال 1384 جامعة یاوری به نمایش گذاشته شد .
•    سپس آقای مهندس حسن ماهوتچیان به بیان دیدگاه های جامعة یاوری و تشریح عملکرد جامعة یاوری با داشتن هیأت امنا و هیات مدیره در ادامه راه مطالبی را به سمع حاضران رساندند.
•    پس از سخنان آقای ماهوتچیان یاوران معزز به رسم همه ساله ساخت تعدادی مدارس را تقبل نمودند.

عزیزان ارجمندی که تمایل به دیدن فیلم کامل همایش را دارند می توانند به دفتر جامعة یاوری فرهنگی مراجعه نمایند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *