همایش جامعة یاوری فرهنگی
شهریور ماه 1388
همایش سالیانه جامعة یاوری فرهنگی در تاریخ جمعه 13 شهریور 1388 در فرهنگسرای نیاوران با پخش آیاتی از قرآن کریم و سرود جمهوری اسلامی آغاز گردید.
– سپس استاد یدا… کابلی بر روی تخته سبز کلاس مدرسه چنین نوشتند:
بنام خدا
افتتاح دهمین همایش جامعه یاوری فرهنگی
درمجالی که برایم باقیست باز همراه شما مدرسه ای می سازیم
– سپس مجری برنامه آقای شهلا غزل « ای خدا این وصل را هجران مکن » از حضرت مولانا را دکلمه نمودند.
– بعد فیلمی از مصاحبه با آقای دکتر علی اصغر بهفر به نظر یاوران گرامی رسید و پس از آن آقای دکتر بهفر در رابطه با کار خیر و یاوری مطالبی را به سمع عزیزان یاور رساندند و استاد کابلی نیز با بیان مطالبی مراتب تشکر و سپاس جامعة یاوری را به محضر دکتر بهفر رساندند و تابلوی خوشنویسی با مطلب :
صبر بسیار بباید پدر پیر فلک را تا دگر مادر گیتی تو چو فرزند بزاید
را تقدیم ایشان نمودند.
– در ادامه مجری برنامه آقای امیر شهلا سروده یاوری آقای دکتر عباس خالصی را دکلمه نمودند تا نوبت به پخش فیلم گزارش تصویری سفرهای اختتامیه اسفند 87 و بهار 88 جامعة یاوری در استان های هرمزگان و خراسان رضوی و خراسان جنوبی برسد.
– آقای مهندس حسن ماهوتچیان مدیر عامل جامعة یاوری در سخنان خود ضمن تقدیر و تشکر از حضور یاوران گرامی درماه مبارک رمضان دراین همایش چنین اظهارنمودند :
آمار و ارقام ما در مجلات، سایت و خبرنامه های ما موجود است . در فیلمی که ملاحظه فرمودید همگی شاهد آن بودید که فقر و عدم امکانات برای تحصیل فرزندان این مرز و بوم به چه شکل می باشد. معروف است که یک عکس گویاتر از هزارنامه است . شما با دیدن این فیلم ها محرومیت ها را حس کردید. برای خود من که در تمام اینصحنه های فیلم حاضر بودم باز دیدن این فیلم احساساتم را برانگیخت و حالم چنان دگرگون شد که در حال حاضر بیان هر مطلبی برایم دشوار است . فقط به شما عزیزان عرض کنم در سفری که به اتفاق آقای حبیب میری به استان سیستان و بلوچستان داشتیم از بیغوله هایی که به نام کلاس درس گفته میشد دیدن کردیم که حداقل امکانات یک کلاس آموزشی را نداشت. در آنجا من آنقدر سردرد گرفتم که ادامه حضورم در آن کلاس میسر نبود و نشستم های های گریه کردم و آقای میری نیز حالت تهوع پیدا کردند و نتوانستیم در آنجا بمانیم و تصمیم گرفتیم سیستان و بلوچستان را نیز به جرگه فعالیت هایمان اضافه کنیم و به لطف و همیاری شما عزیزان الان فعالیت های خود را در 5 استان محروم کشور ادامه میدهیم. قسمتی از خراسان رضوی – خراسان جنوبی ، هرمزگان، سیستان و بلوچستان و بوشهر . همچنین در زمینه کمک هزینه های تحصیلی در 8 استان کشور خدمت می کنیم.
ایشان در ادامه اظهار امیدواری کردند که سال جدید سال پربارتری نسبت به گذشته باشد . همچنین اعلام نمودند در آینده ،بیشتر خوابگاههای دخترانه را در دستور کار خود قرار داده ایم تا با توجه به نوع فرهنگ و نگرش مردم منطقه دختران از ادامه تحصیل محروم نشوند.
از دیگر مطالبی که آقای ماهوتچیان عنوان کردند اشاره به سفرهای جامعة یاوری ، سایت یاوری و مجله جامعة یاوری بود. همچنین از تمامی حاضرین در جلسه درخواست مشارکت در جامعة یاوری را داشتند و اعلام نمودند که اگر چنانچه امکان مالی ندارید با ما باشید ولو با انتقادی یا یک تلفن و یا یک نامه بجهت رهنمون و راهنمایی هیات مدیره جامعة یاوری برای پیش برد هدف های بهتر و والاتر جامعة یاوری .
در ادامه خبر تهیه خانة یاوری را به سمع حاضران رساندند و اعلام داشتند از آنجائیکه هیات مدیره هیچگونه دخل و تصرفی در نیت یاوران نمی نماید و هر پولی را که یاوری، می پردازد عیناً در همان نیت هزینه می شود لذا برای خرید این مکان ما را یاری فرمایید. همچنین از حضور جوانان یاوری در برگزاری همایش ها و نوجوانان یاوری که با همت خودشان در کنار یاوری می باشند تشکر و قدر دانی نمودند.
.- در ادامه آقای شهلا به جمع حاضران اعلام نمودند که کلیه هزینه های مجله ، همایش ها و حقوق پرسنل وهزینه های دفتری جامعة یاوری از محل در آمد همیاری ها و سفرهای ایرانگردی به حساب افراد شرکت کننده در سفر انجام خواهد شد و ریالی به نیت بانیان مدرسه ساز دخل و تصرف نمی شود .
– در قسمت بعدی برنامه فیلم مصاحبه با خانواده امین الرعایا پخش گردید و تابلوی پانوشته سعیده پور شاه نظری به جهت فروش به یاوران نشان داده شد و برای سومین بار این تابلو با مضمون « زندگی عشق است و دیگر هیج و من عاشق عشقم » به قیمت یک مدرسه دیگر به نام مدرسه سعیده فروخته شد. همچنین از آقای قدرت اله امین الرعایا و دخترهایشان خواسته شد تا به روی سن بیایند و در اینجا مجری برنامه ضمن قدردانی از مساعدت های ایشان اعلام نمودند که فرزندان آقای امین الرعایا، خانم مهدیه هزینه عروسی خود را و خانم فهیمه هدایای عروسی خود را و خانم فریده چرخ خیاطی خود را در جهت ساخت مدرسه اهدا کرده اند و این خانواده تا بحال 15 مدرسه در نقاط محروم ساخته اند.
– در این قسمت از برنامه مجری غزلی از خواجه شیراز با مضمون « تنت به ناز طبیبان نیازمند مباد» را به جهت پدر آقای امین الرعایا خواندند و همه یاوران برای سلامتی ایشان دست به دعا شدند .
– سپس جهت باز نمودن روزه به سفره افطاری دعوت شدند .
– بعد از مراسم افطاری قسمتی از وصیت نامه مرحوم کاشانی قرائت شد :
توصیه ام به دوستانم و به یاوران جامعة یاوری آن است که این حلقه ی عشق را پیوسته نگاه دارند و آن را به نسل دوم یعنی فرزندانمان منتقل کنند تا آنها پاسدار خدمات گذشته ی ما باشند تا هم نیروی انسان دوستی ، عشق و شور زندگی در آن ها تقویت شود و هم از خدمت آنها به مردم، محرومیتی و مظلومیتی برطرف گردد.
حاصل عمر من برای ملتم و برای کشورم تا این تاریخ 200 مجتمع آموزشی است که با پول مردم و دوستانم در جامعة یاوری ساخته ام . پنج کتاب شعر است که با پول مردم و به عشق خدا آنها را سروده ام. به هر حال به قول پاستور من آنچه در توان داشتم انجام دادم و اینک در لحظه وداع احساس شرمندگی نمی کنم.
این وصیت انسان خوشبختی است که با همه ضعف ها ، نافرمانی ها و کاستی هایی که داشت در نهانخانه دل خویش با خدای خویش خلوتی و پیوندی داشت و همواره به گذشت و رحمت و بنده نوازی آن معبود یگانه ایمان داشت.
پرسید گر کسی که کجاییم و کیستیم یا در کدام خانه و میخانه زیستیم
گویید چون مسافر مجنون و بی قرار با عشق آمدیم و گذشتیم ونیستیم
– بعد از قرائت قسمت هایی از وصیت نامه مرحوم کاشانی نوبت به معرفی قبول شدگان در کنکور سراسری با
رتبه های یک رقمی و دو رقمی رسید که در این موقع مجری برنامه نقل قولی از مرحوم کاشانی داشت که در سال 1382 زمانی که در جاسک برای افتتاح مدارس جامعة یاوری رفته بودند آرزو کرده بود ایکاش بچه های همین مدارس در رشته های پزشکی تحصیل کنند و به دیار خود بازگردند تا پزشکی بومی باشند. آن آرزو امروز محقق شده و تعداد 31 نفر پذیرفته شده کنکور با رتبه 2 رقمی که اکثر آنها از هرمزگان می باشند. برای رشته پزشکی در سال تحصیلی 89-88 مشغول به تحصیل خواهندشد.
– بعد از این قهرمانان نوبت به قهرمان دیگری به نام اکرم محمودی رسید. قهرمان هنرمندی که به دلیل نداشتن دو دست از پاهای خود برای نقاشی استفاده می کند و مجری دربارة او چنین گفت :
حکایت او حکایت رُستن درخت عُرس در کویر خشک و سوزانیست که هر خار و خسی را یارای تحمل چنین زیستی نیست. درخت کویری میداند که باید از همان ابتدا روی پای خود ایستادن را یاد بگیرد و در پی یافتن آبریشه هایش را تا فرسنگ ها آن سوتر روانه سازد. درخت کویری پیش از هر دیگری معنی و مسمّای آن مثل زیبای پارسی حکایت خاراندن پشت و ناخن انگشت را میداند و از همین رو از یک تنه ایستادن در برهوت کویر و جانانه سایبان ساختن برای دیگر رهگذران بی نهایت سرنوشت باکی در دل ندارد . حکایت او حکایت تک و تنها ایستادن برای صرف کردن فعل خواستن است . داستان او داستان بی بال پریدن و رسیدن است و روایت او روایت یاوری دادن و یاوری کردن است . قهرمان امسال ما ، سال 1356 به دنیا می آید. پدر و مادرش را از همان ابتدای تولد از دست می دهد و علاوه بر این هر دو دست و هر دو پایش را هم . اما اینها دلیلی برای باز ایستادن قطار زندگی او نمیشود. او باید باشد و تا شقایق هست زندگی باید کرد. قهرمان ما با اعتماد و توکل قصد می کند راهش را به سمت کامیابی و کامروایی بیاغازد. هر چند ابتدایی و راهنمایی را به مدرسه استثنایی می رود اما عزمش را جزم می کند تا دبیرستان را در مدرسه عادی بگذراند وبعد لیسانس اش را در رشته ارتباطات بگیرد. از کودکی نقاشی می کند نه با دست که با انگشتان پای راستش . نقاشی او آدم را یاد زیبایی های طبیعت می اندازد و دیگر اینکه بگذاریم و بگذریم.
– سپس فیلمی از نقاشی کردن خانم اکرم محمودی به نمایش درآمد.
– در ادامه برنامه سرکار خانم دکتر عقیلی مطالبی ایراد فرمودند و به دنبال ایشان از آقای مهدی مهدی آبادی کارگردان تأتر که براساس سروده « جستجو » مجتبی کاشانی تأتر آدم برفی را ساخته بودند، تقدیر و تشکر گردید.
– همچنین از آقای دکتر رامین ظفری و سرکارخانم لطفی که مؤسس خیریه فروغ محبت مشهد می باشند و کودکان بی سرپرست را موسیقی درمانی می کنند تقدیر و تشکر گردید.
سپس نوبت به مصاحبه با نخبگان کنکور سراسری رسید و عزیزانی که مایل هستند DVD کامل این همایش را داشته باشند ، لطفاً به جامعة یاوری فرهنگی مراجعه نمایند.