کتاب گیاهان در قرآن نوشته دکتر بهرام گرامی است که به تازگی با مقدمهای از بهاءالدین خرمشاهی توسط انتشارات دستان منتشر شده است. این کتاب 151 صفحهای به تمام گونههای گیاهی معرفی شده در قرآن پرداخته و اشعار مرتبط با این گیاهان را گردآوری کرده است. همچنین معنی آیات و اشعار، شرح ماجرای تاریخی و شان نزول آیات در این کتاب آمده است.
نگارنده درباره این کتاب مینویسد: «خواندن مکرر قرآن و بازنگری معانی و مفاهیمی که پیشینیان دریافته اند، با این امید همراه است که به نکتهای تازه و مفهومی متفاوت راه برده شود. کتاب گیاهان در قرآن شاید گواهی باشد بر تحقق این امید. این کتاب شرح و معنای همه گونههای گیاهی مذکور در قرآن را در بر میگیرد و طی آن به 92آیه از 41 سوره اشاره شده است. در ارتباط با گیاهان قرآن و آیههای مربوط 16 بیت شعر از 38 شاعر، بیشتر از مولوی و عطار نقل شده است. هر بخش دارای چکیده عربی و انگلیسی است.»
دکتر بهرام گرامی که فارغالتحصیل دانشگاه مانیتوبای کانادا در رشته ژنتیک و علوم گیاهی است، کتاب گل و گیاه در هزار سال شعر فارسی را هم در سال 1386 منتشر کرده و مقالات متعددی درباره گل و گیاه در ادبیات ایران به چاپ رسانده است.
بد نیست بدانید که تمام حقوق مادی و معنوی این اثر متعلق به جامعه یاوری فرهنگی است و برای کمک به دانشآموزان مناطق محروم صرف خواهد شد.
در بخشی از این کتاب به نقل روایات مربوط به گیاهان در دیگر کتب آسمانی هم پرداخته شده است. در بخش تاک در تورات میخوانیم: «در اسفار پنجگانه قوانین و تکالیفی در مورد تاک و تاکستان وضع شده است: اگر کسی چهارپایان خود را در تاکستان یا مزرعه دیگری بچراند، باید از مزرعه یا تاکستان خود جبران خسارت کند، (خروج، 22:5) در تاکستانتان دو گونه تاک نکارید وگرنه تاک و میوه هر دو تباه خواهد شد، (تثنیه، 22:9) اگر به داخل تاکستان همسایه تان رفتید، هر اندازه که می خواهید انگور بخورید ولی در سبدتان نگذارید (تثنیه، 23:24) پس از شش سال کاشت، در سال هفتم در مزرعه چیزی نکارید و تاکستان را هرس نکنید. بگذارید برای فقیران که از آن غذا به دست آورند و چهار پایانشان از آنچه باقی مانده بهره ببرند.»