در آخرین روزهای مهرماه خیرین جامعه یاوری در سفری که به دو استان خراسان جنوبی و خراسان رضوی داشتند، ۵ مدرسه و خوابگاه را افتتاح و از ۳ پروژه مدرسهسازی نیز بازدید کردند.
این سفر افتتاحیه و بازدید، از روز ۲۳ مهرماه به مقصد بیرجند آغاز شد و در روز اول، خیرین از پروژه بازسازی خوابگاه پسرانه دبیرستان «حجت» در سربیشه، منطقه مود (کد ۵۱۹ جامعه یاوری فرهنگی) دیدن کردند. در این پروژه، آقای عباس جواهریان بانی خیر شد تا خوابگاه دو طبقه حجت که به تدریج فرسوده شده بود، به طور کامل نقاشی و بازسازی شود. با کمک این خیر عزیز، موکتهای خوابگاه تعویض شدند، پردههای جدید نصب شد، تشکها و ملحفههای جدید برای تخت ها تهیه شد و کمدهای چوبی جدید جای کمدهای ناکارآمد قدیمی را گرفتند.
جالب این که تمام پردهها و ملحفههای استفاده شده در این خوابگاه، از تولیدات طرح «تولید حین آموزش» جامعه یاوری فرهنگی بودند؛ طرحی که از سال ۱۳۹۳ در هنرستانهای استان خراسان جنوبی برگزار میشود و در آن دانشآموزان رشته طراحی و دوخت این هنرستانها با پارچهها و تجهیزاتی که خیرین ما در اختیارشان میگذارند، محصولات درجه یک قابل عرضه به بازار را تولید میکنند. جامعه یاوری این محصولات را از دانشآموزان خریداری کرده و میان نیازمندان همان استان توزیع میکند.
کمدهای چوبی جدیدی که به خوابگاه حجت اهدا شد هم هنر دست دانشآموزان بیرجندی در این طرح بودند. هنرستان پسرانه «تلاشگران» در بیرجند از امسال به طرح تولید حین آموزش جامعه یاوری اضافه شد تا دانشآموزان آن که همگی معلول هستند بتوانند مهارتهای حرفهای بیشتری کسب کنند و در عین حال از دوران کارآموزی خود به درآمد برسند.
بازدید از خوابگاه پسرانه مدرسه «حجت» مهمانان ویژهای هم داشت؛ آقایان لامعی، مدیرکل سابق آموزش و پرورش خراسان جنوبی، بهلگردی، مشاور ارشد مدیرکل آموزش و پرورش این استان، بیکی، مدیرکل اداره نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس خراسان جنوبی و دکتر عباسی فر، مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان سربیشه در این بازدید خیرین جامعه یاوری فرهنگی را همراهی کردند و ادامه این مراسم از تلاشهای خانم مریم دادرس -معاون هنرستان انقلاب اسلامی بیرجند- در اجرای طرح «تولید حین آموزش» و همکاری آقایان لامعی و بیکی تقدیر به عمل آمد. در حاشیه این دیدار دو دستگاه میکروسکوپ هم از طرف جامعه یاوری به پژوهشسراهای آموزشی منطقه سربیشه اهدا شد.
پس از صرف شام در کنار دانشآموزان خوابگاهی، خیرین به هتل جهانگردی بیرجند بازگشتند تا در روز بعد، برنامه افتتاح مدارس ادامه پیدا کند.
روز دوم؛ از بیرجند تا کوهسرخ
در دومین روز سفر، یعنی سه شنبه ۲۴مهرماه، خیرین به بازدید از مراحل ساخت هنرستان ۱۵ کلاسهای که با کمک بانی محترم، مهندس عبدالحسین وجیهالهی در حاشیه شهر بیرجند ساخته میشود رفتند. این هنرستان، پروژه شماره ۸۹۴ جامعه یاوری فرهنگی است و آنطور که پیش بینی شده، ساخت آن در بهمن ماه امسال به پایان میرسد و مدرسه از مهرماه ۱۳۹۸ پذیرای دانشآموزان خواهد بود.
در مقصد بعدی، یعنی سرایان، خیرین از مراحل ساخت یک خوابگاه دانشآموزی که با همت خیر عزیز، مهندس امیر فتحالهی در محوطه هنرستان شاپور کاظمی (طرح شماره ۵۵۶ جامعه یاوری فرهنگی) ساخته میشود دیدن کردند. این خوابگاه که پروژه شماره ۸۶۰ جامعه یاوری فرهنگی است، ۲۰۰متر مربع مساحت دارد و اقامتگاه دانشآموزان پسر خواهد بود.
بازدید از مراحل ساخت مدرسه دخترانه ۶ کلاسهای که به همت یاور عزیزمان آقای محسن رحمتیان (پروژه ۸۹۲) ساخته میشود، بخش دیگری از برنامه بازدیدهای روز دوم بود. این مدرسه دخترانه در محوطه یکی از خوابگاههای قدیمی جامعه یاوری فرهنگی ساخته میشود و با ساخت آن، دانشآموزان مدرسه که از مسافتهای دور برای تحصیل به سرایان میروند میتوانند در طول هفته در خوابگاه مردمی علوی که در سال ۱۳۸۰ به همت بانی محترم آقای عباس علوی ساخته شده (پروژه کد ۱۵۸ جامعه یاوری فرهنگی) اقامت داشته باشند.
دومین روز سفر در استان خراسان رضوی و بخش کوهسرخ و روستای ریوش ادامه پیدا کرد. در ریوش خیرین جامعه یاوری خوابگاه دانشآموزی نصیرالدین امیرصادقی را که به همت یاوران عزیزمان در شرکت رادیرا ساخته شده بود افتتاح کردند. این پروژه مربوط به کد ۴۷۸ جامعه یاوری فرهنگی است و حدود ۹۰۰متر مربع مساحت و ۱۲ اتاق برای اسکان دانشآموزان مقطع متوسطه دارد. یاوران همچنین از خوابگاه دیگری که شرکت محترم رادیرا در این منطقه ساخته و به دانشآموزان مقطع راهنمایی اختصاص دارد (کد ۴۷۷) بازدید کردند.
در ادامه این روز دبیرستان پسرانه ۱۶ کلاسه «عباسعلی کاشانی» که به همت دکتر محمد کاشانی ساخته شده است هم در منطقه ریوش افتتاح شد. این دبیرستان که پروژه شماره ۸۷۳ جامعه یاوری فرهنگی است، مساحتی حدود ۳هزار متر مربع دارد و بزرگترین پروژه جامعه یاوری فرهنگی از نظر وسعت فضای آموزشی به حساب میآید.
روز سوم؛ سفر به سبزوار
سومین روز سفر، در سبزوار ادامه پیدا کرد و خیرین پروژه شماره ۸۶۴ جامعه یاوری فرهنگی را افتتاح کردند؛ هنرستان ۱۴ کلاسه «زنده یاد حاج عباسعلی کاشانی» که به همت خیر ارجمندمان دکتر محمد کاشانی ساخته شده است و ۱۰۰۰متر مربع وسعت دارد. این هنرستان جایگزین هنرستان قدیمی شهر که ۹۰سال از ساخت آن میگذشت شده و از امسال دانشآموزان میتوانند در مدرسهای مجهز، نوساز و ایمن درس بخوانند.
برنامه روز سوم با افتتاح مدرسه ۴ کلاسه زنده یاد مجتبی شکری (پروژه کد ۸۰۵ جامعه یاوری فرهنگی) در روستای استیر سبزوار ادامه پیدا کرد؛ مدرسهای که جمعی از دوستان مرحوم مجتبی شکری بانی ساخت شدند و با این کار ۱۵۰متر مربع به فضای آموزشی این شهر اضافه کردند.
در ادامه روز، خیرین از چند پروژه قدیمی جامعه یاوری فرهنگی دیدن کردند؛ مدرسه استثنایی ربابه شرکا (پروژه کد ۷۱۸ جامعه یاوری فرهنگی) یکی از این مدارس بود که در سال ۱۳۹۲ با ۱۸ کلاس برای دانشآموزان استثنایی دختر ساخته شد و حالا دهها دانشآموز دارای نیازهای ویژه در آن تحصیل میکنند. این مدرسه استثنایی یادگار ارزشمند دکتر محمد هاشمی در سبزوار است. سفر خیرین با عزیمت به مشهد و عیادت از یار قدیمی جامعه یاوری، استاد عثمان محمدپرست ادامه پیدا کرد و پس از آن گروه از مشهد به تهران بازگشتند.
در این سفر دکتر شهیندخت خوارزمی (عضو هیات امنای جامعه یاوری)، دکتر همایون شهریاری (عضو هیات امنای جامعه یاوری)، همایون حاجی خانی (رئیس هیات مدیره جامعه یاوری)، دکتر مهران صادقی (عضو هیات مدیره جامعه یاوری)، مهندس رضا درمان (مدیرعامل جامعه یاوری)، دکتر علی شیرزاده (معاون پشتیبانی اداره کل نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس استان تهران)، مهندس ترابزاده (مدیرعامل شرکت رادیرا)، آقایان و خانمها مسعود صدرقائنی، محمدعلی صدرقائنی، زهرا داناییزاده، مهشب قمصری، کریم جعفرپیشه، محمدفاضلی و ابوالفضل شمرادی حضور داشتند.